You are not connected. The newsletter may include some user information, so they may not be displayed correctly.

Nieuwsbrief Stravoc September 2024

Nieuwsbrief Stravoc September 2024

Stravoc Nieuwsbrief

‍ ‍

‍📆 Alvast noteren in je agenda:

  • Zaterdag 5 oktober: openingsfeest nieuwe seizoen in "De Kantien" (zie poster onderaan)
  • Maandag 4 november 20.30 uur: Algemene Ledenvergadering, in "De Kantien"
    Nadere informatie volgt nog.

Inhoud

 

👀 Terugblik seizoen 2023-2024

Om te beginnen eerst nog een korte terugblik op het vorige seizoen. 

Dames-1, uitkomend in de tweede divisie, kende een wisselvallig seizoen. Als het team compleet was (veelal thuiswedstrijden) haalden onze meiden een hoog niveau en maakten het ook de topploegen lastig. Helaas was het team niet altijd compleet en dan waren er weer een aantal teleurstellende resultaten. Het eindresultaat was dan ook vrij logisch: een 7e plaats in de eindrangschikking.

Heren-1, het combinatieteam van Weert en Stramproy, moest zelfs nog vaker met een minimale bezetting aantreden. Ze stonden continu in de top van de promotieklasse maar na enkele pijnlijke nederlagen in maart werd het toch nog spannend. Uiteindelijk bleven onze mannen op basis van een beter setgemiddelde de buren uit Budel nipt voor en betekende de 3e plaats rechtstreekse promotie naar de derde divisie.

Van de overige teams moet zeker dames-5 vermeld worden. Na een sterk en leuk seizoen werden zij met een straatlengte voorsprong een maand voor het einde van de competitie al kampioen: een mooie prestatie van dit talentvolle team.

Het seizoen werd overigens op 30 mei afgesloten met een drukbezocht mixtoernooi. Vanwege het instabiele weer moesten we helaas uitwijken naar de sporthal maar het werd toch een gezellige clubactiviteit. 

 

⏱ Start seizoen 2024-2025

De trainingen voor het nieuwe seizoen zijn begonnen maar het heeft (weer) de nodige moeite en inspanningen gekost om voor alle teams trainers en coaches te vinden. Het is gelukt en we hebben komend seizoen vijf damesteams, twee herenteams en vier jeugdteams (2 C-teams en 2 CMV-teams). De competitie begint voor drie “bovenste” damesteams anders dan voorheen nl met bekerwedstrijden. Deze wedstrijden, ook meteen nuttige oefenwedstrijden, zijn op 14, 21 en 28 september. De reguliere competitie begint dan in week 40. Het programma én de uitslagen van alle Stravoc-teams kan je snel opzoeken door te klikken op Vereniging Stravoc - Volleybal competitie - Volleybal.nl .Communicatie over het tel- en fluitschema volgt, zoals de laatste jaren gebruikelijk is, via de appgroep “aanvoerders Stravoc”.

Tenslotte een oproep: we zitten enorm krap in de trainers, zeker bij de jeugd. Dus heb je zin en tijd om een jeugdteam te gaan trainen of begeleiden? Meld je aan bij Marion Agterberg of Janou Janssen.

 

💰 Rabo Club Support

Ook dit jaar is er weer de Rabo Club Support actie hetgeen ieder jaar een welkome financiële injectie geeft. Stemmen kan nog tot 24 september (alleen door Rabo-leden) en gaat het makkelijkst via de Rabo app of via de link Rabo ClubSupport – iedereen verdient een club - Rabobank . Je mag op drie clubs stemmen dus stem in ieder geval op Stravoc en verder natuurlijk op twee andere Royer Clubs, stichtingen of verenigingen. 

 

😙 Scheidsrechters 

In april hebben maar liefst 20 leden de instaptoets (spelregeltoets) met succes ingevuld, zij mogen voortaan allemaal tem derde klasse wedstrijden fluiten. Bovendien hebben op woensdag 4 september 13 leden de vaardigheidstraining gevolgd, zij mogen voortaan wedstrijden tem de eerste klasse leiden. Een enorme upgrade van het scheidsrechterspotentieel van de club. Nu hopen we dat er ook nog leden die op een nog hoger niveau willen gaan fluiten. Op dit moment voldoen we precies aan de leveringsplicht maar de paar scheidsrechters die nu “buitenshuis” fluiten zijn oude(re) mannen die vrij zwaar belast worden. Heb je interesse om hogerop te gaan fluiten neem dan contact op met Ton Tindemans of Steffie Beijnsberger.

 

🍺 🍹 De Kantien 

Wellicht hebben jullie het al gezien, de Kantien is opgeknapt! 

Maar dat heeft wel de nodige tijd en inspanning gekost. 

Een groepje van 4 man is al in april begonnen met ideeën, vanuit Stravoc waren dat Silvia Geraedts en Judith van den Berk. Verder waren de biljartclub en basketbalclub BAL vertegenwoordigd. Ideeën waren er in overvloed, maar dan: hoe gaan we dat voor elkaar krijgen met weinig budget? En hoeveel mensen zullen ons daarbij helpen? 

Uiteindelijk mogen we wel stellen dat wij als volleybalclub het meest actief waren in de zomerperiode. Veel Stravoc-ers hebben meegeklust en meegedacht, ontzettend fijn, dank aan allen. Met name dank aan Silvia en Judith, die echt een enorme inspanning hebben geleverd.

Nog niet alles is aangepakt, daar heb je (nog steeds) tijd, geld en mensen voor nodig en dat is allemaal schaars goed. Oproepjes voor materiaal of handige klussers zullen via de aanvoerders gecommuniceerd blijven worden met de leden, hulp wordt enorm gewaardeerd. En sponsoring,  in welke vorm dan ook, is natuurlijk altijd welkom.

Neem een kijkje in “onze” vernieuwde, gemoderniseerde Kantien, koop een  drankje, en maak er samen een fijne plek van maken. Door er veel samen te komen, na de training maar vooral na de wedstrijden hopen we dat oude, gezellige tijden herleven. Om te beginnen: 5 oktober.


 

facebooktwitterinstagramyoutube

K‍en je nog een potentiele sponsor? Laat  het weten aan de sponsorcommissie!