Het sprankje hoop van paaszaterdag is 13 mei bewaarheid geworden: dames-1 zal ook in seizoen 2019-2020 in de eerste divisie uitkomen!

Afgelopen weekend besloot volleybalclub WSV uit het Gelderse Warnsveld (gemeente Zutphen) dat het geen volwaardig team op de been kan brengen dat op eerste divisie niveau kan presteren. Dit team trekt zich dus terug en daar ons damesteam de eerste “rechthebbende” is om de plaats over te nemen in de eerste divisie B maken we daar natuurlijk graag gebruik van.

Daarmee komt alsnog een “happy end” aan een bewogen seizoen dat voelde als een rollercoaster. Vooral door de vele blessures stond Stravoc begin december 2018 troosteloos laatste en leek degradatie onafwendbaar. Daarna volgde de ommekeer, onze meiden lieten zien dat ze op volle sterkte een waardige eerstedivisionist waren.
Peelpush-2 was vanaf toen de zwakste ploeg en de eerste degradant maar de strijd om plaats tien met Inter Rijswijk was ongekend spannend. Pas op de laatste speeldag was duidelijk dat een immer strijdend Stravoc, één puntje voor Rijswijk, zich op mocht maken voor de P/D-wedstrijden 20 april jl.
Stravoc had het thuisvoordeel maar miste wel basisspeelster Inge Pouwels die de laatste competitiewedstrijd zwaar geblesseerd was geraakt. Het werden spannende duels, in alle drie de wedstrtijden was een beslissende derde set nodig en alleen de winnaar van deze driekamp mocht komend seizoen in de eerste divisie uitkomen. Na het ongelukkige 1-2 verlies van het eerste duel tegen Havoc leek het pleit beslecht. De opvullingswedstrijd tegen het Amsterdams Armixtos werd wel met 2-1 gewonnen en dit blijkt nu, drie weken later, dus toch heel belangrijk geweest te zijn.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

Volleybal.nl

17 juli 2019

Wedstrijden