Dames-1 is gedegradeerd uit de eerste divisie!
Tijdens de p/d-wedstrijden zaterdag 20 april in Stramproy werden zij tweede terwijl alleen de winnaar (Havoc uit Haps) volgend seizoen uit mag komen in de eerste divisie. Er is nog een sprankje hoop dat er plaatsje vrij komt als een team uit de eerste divisie of hoger zich terug trekt. Dit laatste is overigens niet ondenkbaar want is de laatste jaren meermaals voorgekomen maar dan nog: op eigen kracht is het niet gelukt. 

De drie teams die zaterdag tegen elkaar aantraden waren redelijk aan elkaar gewaagd en het lag vooral aan de flow waarin een team kwam en de overhand nam. Typerend was dat in alle drie wedstrijden een beslissende derde set nodig was en dat het team dat de eerste set had gewonnen uiteindelijk het duel met 2-1 verloor.

Onze dames begonnen in de warme Grenslibel (buiten 25graden) prima in de eerste wedstrijd tegen Havoc uit Haps. Zonder spectaculair spel maar minder fouten dan de dames uit de Brabantse gemeente Cuijk werd de eerste set redelijk makkelijk binnen gehaald: 25-18. Daarna ging het mis: vooral de passing haperde en scoren was moeilijk, Havoc groeide duidelijk in het duel en won zelfs met 16-25. Passer/loper Inge, die de laatste competitiewedstrijd een zware enkelblessure opliep, werd node gemist maar toch vocht het team in de derde set nog knap terug. Het werd erg spannend maar zoals vaker dit seizoen zat het niet mee en aldus via 15-17 meteen 1-2 verlies. Natuurlijk was de teleurstelling groot, alleen als de derde partij Armixtos uit Amsterdam in de tweede wedstrijd zou winnen van Havoc was er nog kans om eerste te worden. Daar zag het eerst wel naar uit maar ook in dat duel groeide Havoc knap in de wedstrijd en won opnieuw met 2-1 waarmee de beslissing al was gevallen.
Terwijl de dames uit Haps feestvierend de hal verlieten moest het duel tussen Stravoc en Armixtos voor de zgn. opvullingsplaats nog gespeeld worden. Tot halverwege de eerste set leken onze dames enigszins de kluts kwijt en zag het er beroerd uit. Een serviceserie van Janou bracht de ommekeer maar helaas net te laat voor de eerste set, ongelukkig 25-27 verlies. Maar gaandeweg groeide het team, de tweede set werd ruim gewonnen (25-14) en de beslissende set ging tot 9-9 gelijk op tot opnieuw Janou de wedstrijd “uitserveerde”: 15-9.
Stravoc werd dus tweede in deze p/d-wedstrijden waardoor ze, behoudends andere ontwikkelingen, na acht jaar uit de eerste divisie degraderen. Het team heeft echter laten zien dat ze op volle sterkte het niveau aankunnen maar blessures en daarmee gepaard gaande onzekerheid en gebrek aan stabiliteit hebben helaas geleid tot degradatie.

Overigens moest zaterdag nog een ander team p/d-wedstrijden spelen nl. dames-3. Dit team was tot veler verrassing tweede geworden in de tweede klasse en mocht als toetje zelfs nog strijden voor promotie. Helaas kreeg ons jonge talentvolle team twee tegenstanders tegenover zich die jeugdspelers uit hogere team konden opstellen en daardoor veel sterker waren dan normaal in de competitie. Met name Velden-3 had speelsters uit het eerste team meegenomen en was de sterkste. Toen Aucke ook nog uitviel met een blessure was het pleit beslecht. In het tweede duel tegen VC Volt-3 werd de eerste set wel nog bijna gewonnen (24-26) maar uiteindelijk gingen beide duels met 0-2 verloren. Dit was absoluut geen drama en al zeker geen schande voor dit team dat met een prachtige tweede plaats kan terugkijken op een mooi seizoen.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

Volleybal.nl

24 mei 2019