Zaterdag 13 april werden de laatste volleybalwedstrijden van het seizoen 2018-2019 gespeeld maar voor dames-1 én dames-3 komt zaterdag 20 april een vervolg middels promotie/degradatiewedstrijden. Dames-1 lekker thuis in Stramproy, dames-3 in Gennep.

Dames-1 was zelf vrij op de laatste speeldag, stond op plaats tien en was afhankelijk van het resultaat van Inter Rijswijk. Rijswijk bood 13 april behoorlijk tegenstand aan VollinGo (dat tweede stond en bleef) maar won slecht één set en dat was onvoldoende; Rijswijk degradeert rechtstreeks, één puntje achter Stravoc. Voor onze dames een knappe revival want dat leek begin december als troosteloze hekkensluiter onhaalbaar. De dames spelen lekker in de eigen Grenslibel maar dan nog zal het niet gemakkelijk worden. Volleybalcentrum.nl Armixtos uit Amsterdam en Havoc uit Haps zijn sterke tegenstanders en alleen de winnaar speelt volgende seizoen in de eerste divisie. 

Programma P/D's 20 april Stramproy:
16.00 uur: Havoc - HPJ Stravoc
17.30 uur: Armixtos - Havoc
19.00 uur: HPJ Stravoc - Armixtos


Heren-1 - Nuvoc 2-3
Heren-1 speelde de laatste wedstrijd thuis (in Weert) tegen Nuvoc Veldhoven, een bekend team dat bijna net zo lang dan ons in de 3e divisie speelt. We begonnen zwak en moesten even wennen aan een nieuwe opstelling. Vanaf de time out op 5-10 draaiden we de boel echter om en volgde twee eenvoudige setwinsten: 25-16 en 25-17. We kregen het gevoel dat het een makkelijke middag werd, maar de nummer drie liet vervolgens zien dat ze daar niet voor niets staan. Helaas ging de derde set net verloren (22-25) en waren wijzelf de laatste twee sets kansloos: 16-25 en 10-15. Helaas een 2-3 nederlaag maar daardoor konden we dit “speciale” seizoen als fusieteam tussen Stramproy en Weert knap op de vijfde plaats afsluiten. De voorsprong op de achtervolgers is uiteindelijk klein, zo eindigde de nummer tien Vught, dat p/d’s voor lijfsbehoud moet spelen op slechts vier punten achterstand. Toch zal iedereen tevreden zijn met dit resultaat al is nog onduidelijk hoe het team komend seizoen eruit komt te zien.

Overige teams:
Het is dames-2 helaas niet gelukt om de degradatie uit de promotieklasse meteen weer te herstellen. Het team heeft zelf te veel sets laten liggen waardoor het een spannende driestrijd werd met Bach SV en SEC. Afgelopen zaterdag was het zaaltje in Ell overvol en verloren onze meiden helaas met 2-3. Dit was te weinig en daardoor eindigen ze achter kampioen SEC uit Valkenburg en Bach SV, dat p/d’s gaat spelen, op de derde plaats in de eerste klasse.

Voor dames-3 is het seizoen nu al geslaagd. Met vrijwel dezelfde samenstelling als vorig seizoen, toen degradatie ternauwernood werd afgewend, stond het talentvolle team vanaf het begin in de subtop. Na de 3-1 zege op hekkensluiter Ludentes wipt dames-3 nog voorbij Holyoke en mag p/d’s gaan spelen voor promotie naar de eerste klasse, op zich al een bijzonder prestatie. 
Programma P/D's 20 april Gennep:
12.30 uur: VC Volt-3 - VC Velden-3
13.45 uur: VC Velden-3 - HPJ Stravoc-3
15.00 uur: HPJ Stravoc-3 - VC Volt-3

Dames-4 kende ook een prima seizoen, na de ruime 4-0 zege op Holyoke-3 stegen ze zelfs nog een plaats en zijn op een prima vierde plaats geëindigd in de 3e klasse.
Voor het jeugdteam dames-5 was het een leerjaar, het team voelde zich steeds beter thuis in de 3e klasse en is als tiende geëindigd.

Uitslagen jeugdteams 13 april:
Jongens-C – Peelpush 0-4
Patrick – Meisjes-B1 4-0
Meisjes-B2 – Weert-2 1-3
Landgraaf – Meisjes-C1 1-3

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

Volleybal.nl

26 juni 2019

Wedstrijden