Dames-1 won zaterdag 6 april thuis de laatste competitiewedstrijd met 3-1 van Velden en heeft goede hoop om p/d wedstrijden te halen. Toch eindigde het duel in mineur door de blessure van Inge. Heren-1 won knap de eerste set bij kampioen Limac maar was daarna kansloos: 3-1 verlies.

Dames-1 – VC Velden 3-1
Dames-1 speelde al de laatste competitiewedstrijd van het seizoen maar de kans op een verlenging middels p/d-wedstrijden is reëel. In het thuisduel tegen middenmotor Velden moest er gewonnen worden en dan nog is dames-1 afhankelijk van de resultaten van Inter Rijswijk. In een bomvolle Grenslibel kregen onze meiden volop steun en dit pakte goed uit: Stravoc speelde (lange tijd) fantastisch en gaf de gasten uit Velden geen kans. Iedereen, zonder uitzondering, speelde top: verdediging, passing, spelverdeling, aanval en (vooral ook) blokkering waren goed verzorgd en er kwam geen dip: Velden werd weggeblazen via de setcijfers 25-16, 25-16 en 25-14. Alles wees op de eerste 4-0 zege maar bij 5-2 in de vierde set sloeg de schrik toe. Passer/lopen Inge Pouwels liep een zware enkelblessure op en moest weggedragen worden. Het toch al zo geplaagde team was behoorlijk aangeslagen en Velden maakte daar dankbaar gebruik van. De dames uit Noord-Limburg kregen zo onverwacht toch nog een setje toegeworpen: 15-25. Het leverde een dubbel gevoel op: blij met de 3-1 zege maar bezorgdheid om Inge,een belangrijke basisspeelster die bij eventuele promotie/degradatiewedstrijden, die dan op 20 april in Stramproy zouden zijn, er niet bij zal zijn. De kans op die p/d-wedstrijden is best behoorlijk, Stravoc staat op de tiende plaats en heeft twee punten voorsprong op Inter Rijswijk, dat 6 april wel een setje meenam uit Tilburg. Terwijl dames-1 in de wachtkamer zit speelt Rijswijk zaterdag 13 april thuis nog tegen VollinGo, het team dat gedeeld tweede staat en uiterst gemotiveerd zal zijn. Rijswijk moet winnen om Stravoc voorbij te gaan, bij een 2-3 nederlaag van Rijswijk komen beide teams op 42 punten maar dan is het zgn. setquotiënt in het voordeel van Stravoc.

Limac-Heren-1 3-1 
Heren-1 speelde in Linne tegen de ongenaakbare kampioen VC Limac, daar werd na de warming-up nog even bij stil gestaan. Bovendien namen ze ook nog de sportiviteitsprijs van de NeVoBo in ontvangst. Wellicht mede door alle vertraging (ook door een laat opgemerkte opstellingsfout onzerzijds) kwam de wedstrijd moeilijk op gang maar wij raakten, vooral op basis van een prima blokkering, het eerst in het ritme. Limac speelde moeizaam en verloor daardoor prompt de eerste set: 18-25 winnen uit bij de kampioen was een mooie opsteker. De volgende drie sets waren echter ronduit slecht, Limac behaalde weliswaar niet het kampioensnivo maar zonder libero (Roy ontbrak) waren we kansloos: 25-13, 25-18 en 25-17. Ondanks deze 1-3 nederlaag zijn we definitief veilig en staan we zelfs nog net in het linkerrijtje. Met het lastige duel tegen het sterke Nuvoc nog voor de boeg zal het overigens wel een hele uitdaging worden om daar te blijven. Het zou mooi zijn als we thuis (in Weert dan wel) met 3-2 zouden kunnen winnen omdat we dan precies de helft van het totaal aantal te behalen punten zouden behalen.

Overige uitslagen 6 april:
Dames-2 – Athos’70 4-0
Dames-3 – Revoc/VCB 3-1
Weert-6 – Dames-5 3-1
Furos – Jongens-C 4-0
VC Hero – Meisjes-B 4-0
Mestreech – Meisjes-C1 1-3
Limac- Meisjes-C2 0-4

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

Volleybal.nl

26 juni 2019

Wedstrijden