Zaterdag 23 maart verloren zowel dames-1 als heren-1 in een derby met het kleinst mogelijke verschil. Door de 3-2 nederlaag van dames-1 in Budel tegen Ledub lijkt degradatie onvermijdelijk. Door de 2-3 nederlaag van heren-1 thuis tegen HHC mogen zij zich nu juist veilig wanen.

Ledub - Dames-1 3-2
Dames-1 speelde in Budel de derby tegen Ledub, de nummer vier op de ranglijst. Voor de thuisploeg stond niets meer op het spel terwijl wij ruim zouden moeten winnen om de laatste strohalm te grijpen op klassenbehoud. De eerste twee sets gingen vrij gelijk op, wij maakten de eerste set teveel persoonlijke foutjes en Budel de tweede set: 1-1 na 25-21 en 23-25. In de derde set startte wij met een service serie van Janou en kwamen 0-7 voor. We behielden die voorsprong tot 11-18 tot wij zelf één service serie tegen kregen, Na 18-18 bleven we te onzeker en aldus 25-22 verlies. Toch bleven we vechten voor een goed resultaat en in de vierde set wisten we de voorsprong, weer na een service serie, wel vast te houden: 20-25. De laatste set was erg spannend maar Anne Janssen van Budel maakte het verschil en wij maakten toch weer teveel “unforced errors”: 15-13 en dus 3-2 verlies. Door de zeges van directe concurrenten Olympia en met name Rijswijk lijkt degradatie onafwendbaar. De dramatische seizoenstart (acht punten na negen duels) kost onze meiden uiteindelijk toch (wellicht) het eerste divisieschap. In de wedstrijden daarna, tegen al onze 11 opponenten werden 28 punten behaald, in theorie en op volle sterkte waren dus 56 punten mogelijk geweest voor een hele competitie. Dit zou ruim voldoende zijn voor klassenbehoud maar nu is daarvoor een klein wonder nodig.

Heren-1 - HHC 2-3
Heren-1 speelde thuis tegen het in degradatienood verkerende HHC uit Horn. Heren-1 begon sterk; veel service druk en zelf stabiele pass, met momenten was het vrij aanvallen zonder blok tegen het jeugdige team. Toch werden de gasten vanaf de tweede sets sterker, series over en weer tot de sudden dead. In extremis besliste uitblinker Kevin van Riswick in het voordeel van HHC dat vervolgens met veel inzet doordrukte. We hadden een zwakke fase met (veel miscommunicatie en simpelweg pech) die begon in de derde set en duurde door tot de 8-16 achterstand in de vierde set. Toen begon de degradatiekandidaat foutjes te maken en liet ons (gelukkig) toch weer in ons spel komen, de nederlaag werd uitgesteld en dus wederom een vijfsetter. Helaas kwam aan de reeks gewonnen vijfsetters (7 uit 7) een einde na een bijzonder spannende vijfde set. Aldus verloren we dus met 3-2 via de setstanden 25-17, 25-27, 17-25, 25-21 en 14-16. HHC blijft op een p/d plek staan terwijl wij ons veilig hebben gespeeld. We staan zelfs op een vierde plaats maar wel slechts drie punten boven de nummer acht! Gezien de laatste twee duels tegen twee zware tegenstanders zijn (kampioen Limac en de nummer drie Nuvoc) zal het moeilijk worden om in het linkerrijtje te blijven. Tenslotte werd na de wedstrijd nog stilgestaan bij Stijn en Luuk die beide het divisie volleybal na ruim 10 jaar uitzwaaien.

Overige uitslagen 23 maart:
Fyrfad – Dames-2 1-3
HHC-2 – Dames-3 0-4
Dames-5 – Hero-2 0-4
Accretos- Meisjes-C2 4-0
Meisjes-B1 – Mestreech 3-1
Meisjes-B2 – Maasdal 3-1

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

Volleybal.nl

26 juni 2019

Wedstrijden