Zaterdag 16 maart hield dames-1 één puntje over aan het thuisduel tegen het sterke Sliedrecht-Sport-2: 1-3 verlies. Heren-1 won na twee "vervelende" nederlagen op de valreep met 2-3 uit tegen Atak'55.

Dames-1 – Sliedrecht Sport-2 1-3
Dames-1 speelde zaterdag thuis tegen de reserves van de landskampioen. Sliedrecht Sport-2 doet nog volop mee in de spannende titelstrijd en kan zich geen puntverlies permitteren. Dat laatste geldt natuurlijk ook voor onze meiden die degradatie proberen te vermijden. De eerste set was rommelig met wisselend spelbeeld, het verschil op de ranglijst was in ieder geval niet waarneembaar. Helaas ging de spannende set ietwat gelukkig naar de gasten (23-25) die de volgende twee sets wel lieten zien met goed degelijk spel waarom ze zo hoog staan. Stravoc werd onder druk gezet, maakte te veel foutjes en verloor kansloos met 14-25 en 13-25. Na een paar wissels en een verslapping bij Sliedrecht werd de laatste set toch nog een echte wedstrijd, met een knappe eindsprint ging de set (tot grote teleurstelling bij de staf van Sliedrecht) met 25-20 naar Stravoc. Uiteindelijk dus helaas een vrij “normale” 1-3 nederlaag waardoor de spannende degradatiestrijd verder gaat. Stravoc zou met de huidige elfde plek direct degraderen maar gaat er natuurlijk in de laatste drie wedstrijden alles aan doen om dat doemscenario af te wenden.

Atak’55 – Heren-1 2-3
Heren-1 speelde in het “pittoreske” Waspik tegen het plaatselijk Atak’55 dat vecht tegen degradatie. Het tweede team van Waspik wordt overigens waarschijnlijk kampioen in een andere derde divisie (regio Zeeland-Zuid Holland) en levert, vanwege pijntjes, een ervaren diagonaal voor het eerste. Wij begonnen goed met prima passing en sterke aanval (vooral Marien, Ko en Stefan): 21-25 winst. In de tweede en derde set nam de foutenlast toe, Atak had ook een prima aanval, waardoor wij anders gingen blokkeren maar wel de verdediging ontregeld werd: 25-22 en 25-17 verlies. In de vierde set ging het niet meteen geweldig maar werd het wel weer spannend en met wat meer servicedruk onzerzijds pakte we die toch met 20-25. Daar we dit seizoen nog geen vijfde set verloren hadden gingen we met zelfvertrouwen die tiebreak in. We behielden die status al was het bij een 14-12 achterstand wel billen knijpen. Ko bleef echter, zoals altijd, cool aan de serve lijn en inderdaad: 14-16 en dus de zesde 3-2 zege. Volgende week laatste wedstrijd in Stramproy de derby tegen Horn. Het belooft een spannende pot te worden want HHC kan elk punt goed gebruiken want ze staan op een p/d-plek en wij zouden hiermee klassenbehoud en mogelijk zelfs een plek in het linker rijtje veilig kunnen stellen.

Overige uitslagen 16 maart:
Dames-2 – Accretos 3-1
Dames-3 – Ledub-4 2-3
Accretos-3 – Dames-5 3-1
Jongens-C – ADC 3-1
Mestreech – Meisjes-B 3-1
Weert-2 – Meisjes-B2 4-0
Meisjes-C1 – Furos 1-3
Meisjes-C2 – Ludentes 1-3

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

Volleybal.nl

26 juni 2019

Wedstrijden