Zaterdag 9 februari verloor dames-1 in een spannende maar merkwaardige wedstrijd, met steeds wisselend spelbeeld, thuis "slechts" met 2-3 van het sterke VollinGo. Heren-1 speelde niet groots maar boekte in Weert tegen VVC uit Vught ietwat gelukkig toch de eerste 4-0 overwinning dit seizoen.

Dames-1 – VollinGo 2-3
Dames-1 speelde thuis tegen VollinGo, een lang team dat , vrij onorthodox, 2-4 speelde dus met twee spelverdeelsters in het veld en altijd 3 aanvalsters aan het net. Het team uit Gouda staat derde en hoopt zich nog in de titelstrijd te kunnen mengen waarbij het zich dan geen "onnodig" puntverlies kan permiteren. Het werd een "rare" wedstrijd met steeds wisselend spelbeeld en spannende ontknoping getuige het wedstrijdverloop.
Dames-1 begon sterk gebaseerd op een goede passing en blokkering en VollinGo leek Stravoc wat te onderschatten. Na de vroeg opgebouwde voorsprong werd het nog even spannend (20-15 werd 23-22) maar een collectief sterk dames-1 pakte de eerste set knap met 25-22. Daarna liet VollinGo zien waarom ze drie weken geleden koploper Tilburg met 4-0 klopte, de gasten werden oppermachtig en hoewel onze meiden zich kranig verweerden was er geen houden aan het surplus aan aanvalskracht: na 18-25 en 15-25 wees alles op een 1-3 nederlaag. In de vierde set draaide het spelbeeld onverwacht compleet om: de onzekerheid en foutenlast bij Gouda was plots erg groot en dames-1 pakte die vierde set zelfs ruim met 25-14. In de beslissende set ging het (mede door een rode kaart voor de mekkerende coach van VollinGo) aanvankelijk zo verder maar na de 5-1 voorspong gaf nu plots ons dames-1 het initiatief uit handen. Na 7-10 en 11-11 werd het toch nog een spannende slotfase maar de 2-3 winst ging via 13-15 naar de gasten. Toch weer twee punten tegen deze sterke tegenstander hetgeen vertrouwen geeft voor de belangrijke laatste wedstrijd voor de carnaval, de derby om 16.30 uur in Panningen tegen Olympia.

Heren-1 VVC Vught 4-0
Heren-1 speelde thuis (in Weert) tegen VVC uit Vught, een team in de gevarenzone maar met een goede spelverdeler en een sterke midden. Onze mannen begonnen, met name passend, zwak maar wisten de achterstand beperkt te houden. Een sterke Ko (serverend en verdedigend) zorgde voor een ommekeer: 25-20 winst. De volgende matige sets verliepen niet veel anders. Heren-1 speelde niet echt goed maar met wat geluk en vreemde foutjes van Vught op de beslissende momenten (en sterke supersub Stef in de derde set) was de zege van de Stramproy-Weert-Combinatie na drie sets via 25-20 en 26-24 al binnen. In de laatste set kreeg iedereen nog wat speelminuten en hielp Brent, zowel als spelverdeler en aanvaller, heren-1 (via 25-21) aan de eerste 4-0 zege. Heren-1 staat nu op een prima vijfde plaats en moet nu proberen zo hoog mogelijk te eindigen. Het team hoeft in ieder geval niet meer angstig omlaag te kijken en dat is, zeker zo vroeg al in de competitie, knap voor dit nieuw gevormde combinatieteam.

Zaterdag 16 februari speelt geen eerste team thuis maar zijn supporters meer dan welkom bij het duel van dames-2. Zij zijn in een spannende titelstrijd verwikkeld samen met SEC en Bach SV en om 16.30 uur wordt de absolute topper in de eerste klasse in De Grenslibel gespeeld tussen Stravoc-2 en SEC uit Valkenburg.

Overige uitslagen 9 februari:
Dames-2 – Tupos 4-0
Dames-3 – Weert-2 4-0
Ludentes-2 – Dames-5 1-3
Jongens-C – Furos 0-4
Meisjes-C1 – Jokers 4-0
Meisjes-C2 – Limac 3-1

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

Volleybal.nl

26 april 2019