Zaterdag 2 februari verloor dames-1 eervol met 1-3 in en tegen titelkandidaat Volley Tilburg. Heren-1 zit in een goede flow en won opnieuw een uitwedstrijd met 3-1, ditmaal in Baarlo tegen Tupos.

Volley Tilburg - Dames-1 3-1
Dames-1 speelde in Tilburg tegen de, zeker voor de jaarwisseling, gedoodverfde kampioen. Dit jaar gingen er echter verrassende punten verloren en de titelstrijd tussen Volley Tilburg en Sliedrecht Sport-2 is weer helemaal open. Tilburg kan zich geen enkele puntverlies meer veroorloven, zeker niet thuis tegen Stravoc, tot begin december de gedoodverfde degradant. Onze dames hadden dus niets te verliezen en begonnen vrijuit en onbevangen tegen een ietwat verkrampt Tilburg. Maar dat Stravoc meteen de eerste set won (22-25) was verrassend, maar helaas meteen een signaal voor Tilburg om een tandje bij te schakelen en in de tweede set denderde het Brabantse team over het Limburgse heen: 25-8. Toch volgde gaandeweg de derde set herstel en bood dames-1, dat de afgesproken tactiek steeds beter uitvoerde, uitstekend weerwerk aan Tilburg dat echter in de beslissende momenten terug kon vallen op een paar topspeelsters. Stravoc had toch bijna stiekem nog een tweede setje kunnen pakken maar zover kwam het helaas niet: via 25-20 en 25-22 won Tilburg met 3-1 en blijft medekoploper met Sliedrecht Sport-2. Net als alle teams in de onderste regionen kon Stravoc dus één puntje bijschrijven wat vertrouwen geeft voor het komende thuisduel tegen de nummer drie: VollinGo, een sterk team dat een paar weken geleden Tilburg thuis sensationeel met 0-4 klopte.

Tupos - Heren-1 1-3
Heren-1 speelde in Baarlo tegen Tupos, een team dat na een sterke seizoenstart langzaam maar zeker uit de subtop weg is gevallen. Heren-1 begon prima, de pass was goed en onze mannen konden getrainde combinaties uitvoeren. Ondanks een laatste stuiptrekking van de thuisploeg (17-24 werd 21-24) kwam setwinst niet in gevaar: 21-25. Ook de volgende twee sets had de Stravoc/Weert Combinatie de overhand, vooral een sterke Ruben viel op, zowel met zijn aanvallen, blokkering en services. Na 16-25 en 20-25 gloorde even een eerste maximale zege maar er kwam zand in de motor. Baarlo kreeg meer grip op het spel van heren-1 en hield toch nog één setje in eigen huis: 25-18. Een opmerkelijk statisch feitje na 15 wedstrijden is dat heren-1 dit seizoen maar drie van zes mogelijke uitslagen heeft behaald: 3-1 winst, 1-3 verlies en 3-2 winst. De komende vijf wedstrijden speelt heren-1 tegen de vijf laagst geplaatste teams en in de eerste seizoenshelft won heren-1 tegen al die teams. Na twee mooie uitzeges is er voldoende vertrouwen maar ook hier geldt: resultaten uit het verleden geven geen garantie voor de toekomst.

Overige uitslagen 2 februari:
ADC-3 - Dames-2 1-3
Holyoke – Dames-3 1-3
Dames-4 – HHC-4 0-4
Dames-5 – HHC-5 0-4
Tupos – Jongens-C 2-3
Meisjes-B1 – Furos 3-1
Meisjes-B2- Bach SV 1-3
ADC-2 – Meisjes-C1 3-2
Ludentes Meisjes-C2 4-0

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

Volleybal.nl

26 april 2019