Zaterdag 26 januari won dames-1 voor de vierde maal in de laatste vijf duels met 3-1 na een fantastische teamprestatie thuis tegen Royal Kids Hotel Kinderopvang VCN-2 en staat nu niet meer op een directe degradatieplaats. Heren-1 won bijzonder knap met 1-3 in Helmond tegen Polaris.

Dames-1 – VCN-2 3-1
Dames-1 speelde thuis tegen Royal Kids Hotel Kinderopvang VCN-2, een middenmoter uit Capelle aan den IJssel. Na de zwakke vertoning in Rijswijk vorige week waren onze meiden er veel aan gelegen om zeker thuis de opmars van de laatste weken een vervolg te geven. Er werd hard gewerkt en verdedigend werden er spectaculaire ballen gepakt, dit was ook nodig tegen de vrij lange tegenstander. Hun “nr.6”; een jeugdige linkshandige buitenaanvalster bleef ongrijpbaar maar daar stelden wij een collectieve prestatie tegenover waarbij elke wissel goed uitpakte. Na twee spannende sets (25-22 en 23-25) hadden wij in de derde set de overhand (25-20) maar gaven in de vierde set aanvankelijk het initiatief weg. Wij kwamen zelfs met 7-16 achter en een vijfde set leek onafwendbaar. Door wat onzekerheid bij VCN, dat eigenlijk het hele duel vrij veel servicefouten maakte, en onze vechtlust kwamen we opgezweept door het publiek langzaam maar zeker dichterbij. Nu was de inbreng van Ellis cruciaal en na 21-21 volgde een uiterst spannende slotfase waarbij de eveneens prima spelende Miek het beslissende punt scoorde: 26-24. Deze belangrijke teamprestatie werd uiteraard, samen met de toeschouwers, gevierd want nu staan we voor het eerst niet meer op een directe degradatieplaats. De opmars is opmerkelijk: na 9 duels hadden we slechts 8 punten en in de vijf duels daarna behaalden we maar liefst 18 punten. De strijd tegen degradatie ziet er nu wel beter uit maar is, zeker met het oog op de komende twee duels tegen toppers, nog lang niet beslist.

Polaris - Heren-1 1-3
Heren-1 speelde in Helmond een middenmootduel tegen Polaris. Polaris heeft veel talentvolle jeugd in het eerste en tweede team, zaterdag was de Helmondse selectie ook jonger dan de verloren editie in “Aan de bron”. De eerste set ging gelijk op, maar we lieten verdedigend, blokkerend en vooral passend te veel liggen: 25-19 verlies. Vanaf de tweede set kregen we de pass onder controle en enige grip op de aanval van Polaris. Daarnaast rendeerde we zelf, onder leiding van Stef en Stefan, goed. Na 25-18 winst gaven we in de derde set een voorsprong van vijf punten nog bijna af maar bij 22-23 besliste een Helmondse fout en een aanval op de 4 meter (Stefan) de set: 22-25. De vierde set was een set van series: van 3-6 naar 8-6 en van 11-8 naar 11-16. Maar we gaven het niet meer weg en namen via 19-25 een uiterst belangrijke 1-3 zege mee naar huis waardoor de marge op de gevarenzone redelijk geruststellend blijft.  

Overige uitslagen 26 januari:
Dames-2 – Limac-2 3-1
Dames-3 – VC Kessel-2 4-0
Jongens-C – Tupos 1-3
Maasdal – Meisjes-B2 4-0
Meisjes-C1 – Landgraaf 4-0
Meisjes-C2 – Accretos 0-4

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

Volleybal.nl

26 april 2019