Zaterdag 19 januari speelde dames-1 matig in het belangrijke duel in en tegen Inter Rijswijk al bleef de schade beperkt: 2-3 verlies. Heren-1 trof in TFC/ Coppens Warenhuis een team dat letterlijk en figuurlijk een maatje te groot was: 1-3 verlies.

Inter Rijswijk - Dames-1 3-2
Dames-1 speelde in Rijswijk een cruciaal duel om plaats 10 en 11 in de eerste divisie. Rijswijk had met één wedstrijd minder drie punten achterstand op “ons dames-1” dat in een goede flow zit. Helaas was daar zaterdag aanvankelijk weinig van te merken, dames-1 begon matig, leek na een tussensprint bij 16-20 toch op setwinst af te gaan waarna het alsnog mis ging: 25-22 verlies. Dit werkte door in de tweede set waarin een vroeg opgelopen achterstand niet meer goed gemaakt kon worden: 25 -15. Het was vooral jammer dat Luna, die de laatste tijd goed op dreef was, wegens een blessure niet kon spelen, daar stond dan wel weer tegenover dat Denise Rutten eindelijk echt speelminuten kon maken. Vanaf de derde set kregen we de passing beter op orde en nu konden wij gelukkig tweemaal  een vroeg opgebouwde voorsprong uitbouwen tot setwinst: 18-25 en 21-25. Voor het onderlinge verschil was de laatste set zeker nog belangrijk maar wij liepen meteen achter de feiten aan en omdat de goede vorm van de laatste duels ontbrak verloren we met 15-9 en dus dit belangrijk duel met 3-2. Helaas geen goede wedstrijd onzerzijds al bleef de schade beperkt, de weg naar klassenbehoud zal nog lang en moeilijk worden. Komende zaterdag staat wederom een belangrijk duel op het programma, thuis tegen VCN-2, en zullen we de steun van de eigen aanhang weer nodig hebben.

Heren-1 – TFC 1-3
Heren-1 speelde thuis tegen TFC /Coppens Warenhuis uit Odiliapeel, een middenmootduel maar gezien de uiterst kleine verschillen in de middenmoot van de derde divisie zeker belangrijk. Heren-1 speelde helaas wat te wisselvallig en waar het team vorige week in Eindhoven knap om wist te gaan met een lange tegenstander lukte dat zaterdag een stuk minder. TFC speelde prima en hun lange mannen hadden het naar hun zin, ze waren nauwelijks af te stoppen en blokkerend een behoorlijke sta-in-de-weg. Na vrij duidelijk verlies van de eerste set waren de volgende sets spannender maar meer dan alleen winst van de tweede set zat er helaas niet in. Via de setstanden 21-25, 25-23, 23-25 en 22-25 werd er terecht met 1-3 verloren. Heren-1 staat nu op de gedeelde zevende/achtste plaats en het blijft oppassen geblazen: met tweemaal winst sta je in de subtop maar met tweemaal verlies maar net boven de degradatiezone. Het belang van de komende wedstrijd in Helmond tegen Polaris is daarmee wel duidelijk.

Overige uitslagen 19 januari:
Fortutas - Dames-2 0-4
Grashoek-2 – Dames-3 1-3
Dames-4 – Olympia-5 3-1
Dames-5 – Patrick 0-4
HHC – Jongens-C 3-1
Meisjes-B1 – Patrick-2 1-3
Meisjes-B2 – VC Hero 1-3
Jokers-VC – Meisjes-C1 0-4

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

Volleybal.nl

26 april 2019