Zaterdag 12 januari won dames-1 een degradatieduel: de derby thuis tegen Peelpush-2 werd met 3-1 gewonnen. Een uiterst belangrijke zege waardoor ze voor het eerst niet meer op een directe degradatieplaats staan. Heren-1 heeft de helft van de wedstrijden via een vijfsetter gewonnen, zeker de 3-2 uitzege tegen het sterke VCE/PSV was verrassend.

Dames-1 – Peelpush-2 3-1
Dames-1 speelde in een drukbezette Grenslibel een degradatieduel, de derby tegen Peelpush-2. Stravoc was het talentvolle team uit Meijel aan de staart van de eerste divisie eind vorig jaar voorbij gestreefd en was er alles aan gelegen om die stijgende lijn voort te zetten. Onze meiden begonnen voortvarend, met veel servicedruk en prima spel kreeg Peelpush-2 geen enkele kans: 25-13 winst. De volgende sets gingen aanvankelijk gelijk op, de tweede tot 14-14 en de derde tot 18-18. Het publiek genoot van spectaculaire ralley tussen twee verdedigend sterke teams, waarbij onze libero Lotte groeide in haar rol. Onze middenaanvalsters speelden goed, Marissa was ouderwets degelijk en de groei van Linnis Gielen, vooral blokkerend, is mooi om te zien. Verder speelde Luna van Baars een heerlijke wedstrijd, mede daardoor wonnen we set twee en drie uiteindelijk ook redelijk overtuigend: 25-16 en 25-18. In de laatste set haperde het wat vaker, weliswaar bleef die extra set ook lang spannend maar na 20-20 wist Peelpush-2 via 22-25 tot nog een set en dus een puntje meer te pikken. Dat was dan ook het enige smetje op de verder prima 3-1 zege, de derde achtereenvolgende 3-1 winst waardoor we voor het eerst niet meer op een directe degradatieplaats staan. Dit kwam ook omdat Inter Rijswijk vrijaf was, meteen onze komende tegenstander. Mochten we ook zaterdag in Rijswijk een goed resultaat neer kunnen zetten dan staan we op een plek die we begin december als troosteloze hekkensluiter niet voor mogelijk hadden gehouden.

VCE/PSV – Heren-1 2-3
Heren-1 speelde in Eindhoven tegen het sterke, lange VCE/PSV, een team dat in het kielzog van koploper Limac nog mee hoopt te strijden om de titel. Wij wilden ons revancheren voor de matige thuiswedstrijd maar het zou moeilijk worden door afwezigheid van Brent, Stef en Dirk, maar gelukkig deed Stijn wel weer mee. Mede door Stijn startten wij sterk, op basis van een prima pass kon Luuk het spel goed verdelen: mooie en beetje verrassende 18-25 winst. De tweede set ging lang gelijk op maar langzaam maar zeker werd de thuisploeg sterker en trok dit ook door naar de derde set: 25-20 en 25-14. Even leek een nederlaag onvermijdelijk maar toen namen onze middenmannen Ko en Ruben, door een aantal prima blokkeringen tegen de lange mannen ons op sleeptouw. We dwongen via 21-25 een vijfde set af en speelden daarin slimmer dan de hardhitters: 10-15 winst. Dit seizoen wonnen we tot dusver alle vijfsetters en zeker met deze onverwachte 3-2 uitzege waren we erg tevreden. Limac lijkt op de titel af te gaan stevenen terwijl wij na twaalf duels (de helft via 3-2 winst) precies in het midden staan van een compacte middenmoot in de derde divisie.

Overige uitslagen 12 januari:
Dames-2 – Grashoek 3-1
Dames-3 – Trivia-3 3-2
Peelpush-5 – Dames-4 3-1
Maasdal-2 – Dames-5 4-0
Peelpush – Jongens-C 3-1
Meisjes-B1 – Vludoc 2-3
Ledub-3 – Meisjes-B2 3-1
Meisjes-C1 – Mestreech 4-0

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

Volleybal.nl

26 april 2019