Zaterdag 15 december won dames-1 voor de tweede opeenvolgende maal knap met 3-1 in een derby tegen een subtopper, in en tegen Velden. Heren-1 moest zijn meerdere erkennen in de sterke koploper Limac: 1-3 verlies.

VC Velden - Dames-1 1-3
Dames-1 speelde de laatste wedstrijd van 2018 in en tegen VC Velden, voor eerste-divisie begrippen een derby. Ook vergelijkbaar met vorige week: aan de andere kant van het netje stond weer een oud-Stravoc (midden)speelster nl. Imke Blokland. Velden kende een prima seizoensstart en draaide lang mee bij de topploegen maar is na drie achtereenvolgende nederlagen naar de vijfde plaats gezakt, niettemin een sterke tegenstander en natuurlijk favoriet. In de eerste set speelden vooral wij wat te gespannen, het niveau van beide teams was matig maar wij maakten meer persoonlijke foutjes: 25-19 verlies.
Langzaam maar zeker kwamen we gelukkig weer in de flow van vorige week, met veel enthousiasme, sterke blokkade en services en uitblinkers Inge en Maxime op de buitenposities namen we het initiatief over. Na tweemaal knappe winst (20-25 en 22-25) ebde het geloof bij de thuisploeg volledig weg. Met een heerlijke laatste set werd Velden in de vierde set zelfs weggespeeld: 12-25 en de tweede opeenvolgende 3-1 zege. Nu dames-1 in de laatste twee duels net zoveel punten heeft behaald als de negen wedstrijden daarvoor staan ze nu niet meer op de laatste plaats en dicht achter de nummer tien. Van de ene kant is het jammer dat de flow onderbroken wordt door een korte pauze, anderzijds kunnen de blessures nu (nog) meer herstellen en zijn ze vastbesloten om in het nieuwe jaar verder omhoog te klimmen.

Heren-1 – Limac 1 - 3
Heren-1 speelde thuis in Weert tegen een oude bekende Limac; een team dat het seizoen begon met handhaving als doelstelling, is nu een serieuze titelkandidaat. De eerste set lieten zij zien waarom; ze maakten geen fouten en maakten elke aanval van ons onschadelijk door met name een sterke verdediging: 10-25. In de tweede set ging het aanvankelijk beter m.n. door een sterke serviceserie van Dirk. Helaas hielden we het niet vol en ook verlies: 18-25. Set 3 ging gelijk op, Linne ging (gelukkig) wat ballen missen, we dwongen het geluk wat af en pikte deze set geniepig af: 27-25. Maar het sterke Limac herstelde de verhoudingen weer in de vierde set: 16-25. Na zes opeenvolgende overwinningen voelt verliezen nog altijd niet goed maar gezien het spelbeeld mogen we eigenlijk niet klagen over dat verdiende puntje. Na de eerste helft maken we de balans op en zijn daar vooralsnog niet ontevreden over. Het samenwerkingsverband met Weert voldoet prima en we gaan met een (voorlopig) veilige zevende plaats de feestdagen vieren.

Uitslagen 15 december:
Athos’70 – dames-2 3-1
Revoc/VCB – dames-3 0-4
Dames-4 – Tupos-4 3-1
Dames-5 – Weert-6 1-3
Meisjes-B1 – Weert-2 4-0
Meisjes-B2 – VC Hero 0-4
S’62 – Meisjes-C1 0-4
HHC – Meisjes-C2 4-0

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

Volleybal.nl

26 juni 2019

Wedstrijden