Zaterdag 24 november moest dames-1 helaas opnieuw haar meerdere erkennen in het sterke Sliedrecht Sport-2 (4-0 verlies) en heren-1 wist, ook opnieuw,  "slechts" met 3-2 te winnen thuis van Atak'55.

Sliedrecht Sport-2 - Dames-1 4-0
Dames-1 kreeg opnieuw een zware, verre uitwedstrijd voor de kiezen, nl uit tegen Sliedrecht Sport2 ofwel de reserves van de landskampioen dat met twaalf damesteams in competitie uitkomt! De eerste set ging het goed gelijk op, totdat we na 18-16 via één sterke serviceserie de set afgaven: 25-16. De tweede set hielden we langer stand, er werd (met name door Ellis en Inge) veel gescoord met slimme balletjes in het centrum. Positief was verder dat Marissa na lange afwezigheid weer speeltijd pakte, vooral fijn voor haar zelf maar ook voor (de organisatie binnen) het team. Maar helaas: twee persoonlijke foutjes bij 23-23 en weer net niet: 25-23. Na deze twee behoorlijke sets kwamen we er helaas niet meer aan te pas, de foutenlast lag te hoog. Sliedrecht is natuurlijk ook een erg sterk team, het enige team dat in het kielzog blijft van koploper Tilburg. Na 25-13 en 25-14 moesten we met opnieuw een 4-0 nederlaag aan de verre terugreis beginnen. De achterstand op de teams boven ons wordt groter maar we blijven positief en koesteren de positieve momenten en vooruitzichten.

Heren-1 – Atak’55 3-2
Heren-1 kreeg Atak’55 uit het Brabantse Waspik op bezoek in Stramproy, geen hoogvlieger en een team dat ieder punt kan gebruiken in de strijd tegen degradatie. Wij speelden een moeizame wedstrijd waarbij mooie punten helaas te vaak werden afgewisseld met onbegrijpelijke missers. Nadat Atak de eerste set nipt won (23-15) werd weer teruggegrepen naar een opstelling met Luuk op de diagonaal. Het spel bleef rommelig maar via 25-23 en 25-22 werd toch een voorsprong genomen. Overigens speelde Atak beter dan de lage stand op de ranglijst doet vermoeden en dwong toch wel verdiend via winst van de vierde set (21-25 ) een vijfde set af. Die laatste set werd dan, zoals tot dusver alle vijfde sets dit seizoen, wel weer gewonnen: 15-12.
Heren-1 heeft nu vijf wedstrijden op rij gewonnen maar wel vier daarvan ternauwernood met 3-2. De middenmootpositie (7e plaats) geeft daarmee wel een juiste afspiegeling van de sterkte van het fusieteam van Stravoc en VC Weert. De komende derby 8 december in Horn tegen HHC is erg belangrijk, dan hopen we echt afstand te kunnen nemen van de gevarenzone.

Overige uitslagen:
Accretos - Dames-2 0-4
Dames-5 – Accretos-3 0-4
ADC – Jongens-C 1-3
Meisjes-B2 – Bach SV 2-3
HHC – Meisjes-C1 0-4
VC Weert-2 – Meisjes-C2 2-3

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

Volleybal.nl

24 mei 2019