Zaterdag 17 november moest dames-1 in (Sinterklaasstad) Zaanstad noodgedwongen opnieuw improviseren en verloor kansloos met 4-0. Heren-1 won maar weer eens met 3-2 al had er, zoals wel vaker, meer ingezeten.

Merkala Zaanstad – Dames-1 4-0
Dames-1 moest, nadat de Sint daar aan land was gekomen, spelen in Zaanstad. Helaas was Lotte van der Velden afwezig in verband met familieomstandigheden dus moest er weer geïmproviseerd worden. Zo moest Miek, die de laatste tijd steeds belangrijker was geworden op de diagonaal, noodgedwongen als middenspeelster spelen. Dames-1 zit in de hoek waar de klappen vallen want helaas werd het een behoorlijk kansloze wedstrijd. Er was geen vastigheid, we waren teveel bezig met de nieuwe plekken in (weer) een fantasieopstelling waardoor er teveel onzekerheid was. Door de servicedruk werden we passend veel onder druk gezet en kwamen daar, behoudens de tweede set, niet onderuit. De setstanden 25-11, 25-23, 25-15 en 25-17 geven wel aan dat er geen eer te behalen viel. Dames-1 raakt na deze 4-0 nederlaag als hekkensluiter verder achterop en we kunnen alleen hopen dat Denise en Marissa zo snel mogelijk fit raken. Hoe goed de wil en inzet ook is, in de eerste divisie kom je niet weg met fantasie opstellingen.

Hands-Up-2 – Heren-1 2-3
Hands-Up uit Berlicum is, voor de Stravoc mannen, een bekende tegenstander. Tegen hun eerste team waren het altijd spannende duels en het vreemde is dat, sinds het eerste team gepromoveerd is en wij tegen het tweede spelen, het meer moeite kost. Maar wellicht dat dit tweede team (met sterke pass en middens) beter past bij onze nieuwe Stramproy-Weert teamsamenstelling. We begonnen de wedstrijd, die bijna een uur te laat begon, echter zwak (4-9 achter) en de opgelopen achterstand konden we net niet meer herstellen: 25-23. Vanaf de tweede set, met de veelscorende Luuk op de diagonaal, ging het een stuk beter (20-25) maar helaas stokte het ritme in de derde set net te vroeg; een 14-21 voorsprong werd nog onnodig uit handen gegeven en aldus net als in de eerste set 25-23 verlies. Daarna namen we het initiatief weer over en belangrijker: hielden dat ook vast al was het zeker niet overtuigend. Maar goed: via 20-25 en 12-15 werd via 2-3 de vierde opeenvolgende zege geboekt. Het duel had wat weg van onze wedstrijd tegen Vught: tevreden met de benauwde 2-3 zege maar er had zeker meer ingezeten.

Overige uitslagen:
Dames-2 – Olympia-3 4-0
Dames-3 – Accretos-2 3-1
Dames-4 – Bach-SV-2 0-4
VC Heerlen – Jongens-C 0-4
Meisjes-B1 – S’62 4-0
VC Hero – Meisjes-B2 4-0
Meisjes-C2 – S’62 4-0

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

Volleybal.nl

24 mei 2019