Zaterdag 6 oktober verloor dames-1 teleurstellend thuis met 1-3 van Inter Rijswijk en raakte zo niet weg uit de lagere regionen. Heren-1 verloor in Odiliapeel tegen een oude bekende, dit 1-3 verlies was toch ook teleurstellend.

Dames-1 – Inter Rijswijk 1-3
Dames-1 wilde thuis dolgraag winnen van Inter Rijswijk, dat nog puntloos was. Bij winst zouden we dus goede zaken doen, maar het werd helaas bijna een kopie van de eerste thuiswedstrijd. Het begin was uitstekend, met vrijwel foutloos spel en een libero die “weggeserveerd” werd wonnen we ruim met 25-13. In de tweede set viel de servicedruk langzaam weg, de pass van Rijswijk was beter en de lange aanvalsters konden beter bediend worden. Na 20-20 volgde wat cruciale foutjes en het 22-25 verlies betekende de ommekeer. De derde set zakte we overigens niet zo ver weg als in de eerste thuiswedstrijd. tot 19-19 ging het gelijkop maar de onzekerheid nam toe het zelfvertrouwen daalde. Gelukkig kon Marissa Rutten wel weer een paar rotaties in het midden mee doen maar het kwam niet meer goed: 20-25 verlies. Het team is nog erg jong en mist ervaring. Daardoor zijn er hoge toppen (eerste set) en diepe dalen, zoals in de laatste set: 15-25. Aldus 1-3 verlies en daarmee werd natuurlijk het doel: wegraken uit de lage regionen niet bereikt. Er zal hard gewerkt en getraind moeten worden, hopen dat de blessures voorspoedig genezen en dat het leerproces van de jonge meiden doorzet.

TFC- Heren-1 3-1
Heren-1 speelde in het Brabantse Odiliapeel tegen TFC een goede bekende voor Stravoc. Vooral onze laatste duel vorig seizoen was cruciaal, Stravoc handhaafde zich na een vijfsetter op de valreep in de derde divisie terwijl TFC lijfsbehoud via PD en door het wegvallen van andere teams wist te bewerkstelligen. Stravoc/VC Weert begon de eerste set goed; we namen meteen een voorsprong van drie/ vier punten en de pass bleef onder controle. TFC is een lang team met een paar powerhitters en sterke blokkering, heren-1 kreeg steeds meer moeite om te scoren en de mannen van Odiliapeel gingen erop en erover. Hierbij had de Brabantse ploeg ook de arbitrage op de juiste momenten mee. Bij ballen die rakelings lang het blok of lijn vielen was het telkens spannend wat besloten werd. TFC won de eerste set met 25-21 maar dit werd knap hersteld in een spannende tweede set. Hierbij wisten wij verdiend na 22-22 de score gelijk te trekken: 22-25. Daarna werd de eigen foutenlast te hoog en liepen we constant achter de feiten aan. TFC kwam niet meer in de problemen en won terecht via 25-17 en 25-19 met 3-1. Toch wel teleurstellend want we hadden op meer gehoopt.

Overige uitslagen:
Dames-2 – VC Fortutas 3-1
Dames-3 – Grashoek-2 3-2
Olympia-5 – Dames-4 0-4
Patrick-1 – Dames-5 4-0
Jongens-C – Landgraaf 4-0
Patrick-2 – Meisjes-B1 3-1
Ledub – Meisjes-B2 4-0
Meisjes-C1 – S’62-2 4-0

Patrick- Meisjes-C2 3-2

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

Volleybal.nl

17 juli 2019

Wedstrijden