Zaterdag 21 april werd het seizoen 2017-2018 afgesloten. Voor dames-1 was na het verlies van Peelpush-2 op 17 april al duidelijk dat ze boven de streep bleven. Na een redelijke wedstrijd maar helaas wel 3-1 verlies in Haarlem tegen Spaarnestad is dames-1 als achtste geëindigd in de eerste divisie. Voor heren-1 was het spannender: zij wonnen thuis knap met 3-1 van directe concurrent TFC uit Odiliapeel en zijn daarmee safe negende geworden in de derde divisie.
Dames-2 werd elfde en is helaas gedegradeerd uit de promotieklasse. Voor dames-3 was het éne puntje uit tegen het sterke Peelpush-4 verrassend voldoende om Holyoke, dat onverwacht 0-4 verloor, voor te blijven, negende dus en handhaving in 2e klasse. De tiende plek voor Heren-2 in de 2e klasse is voldoende voor handhaving en dames-4 werd negende in de 3e klasse.

Spaarnestad-1 - Dames-1 3-1
Zaterdag 21 april werd de volleybalcompetitie seizoen 2017-2018 afgesloten. Daar Peelpush-2 dinsdag 17 april verloren had was dames-1 toen pas eindelijk ook rekenkundig zeker van behoud van het eerstedivisieschap. De wedstrijd in het verre Noord-Hollandse Haarlem tegen middenmotor Spaarnestad had dus geen belang meer dus gingen we de wedstrijd in met chill gevoel en een lekker balletje te “kloppen” Dames-1 haalde de eerste twee sets wel haar basisniveau maar maakte in de eindfases net wat teveel foutjes: 25-23 en 25-19 verlies. Na een mislukte derde set (25-14) wist het team zich toch nog op te richten om in ieder geval de laatste set van het seizoen te winnen: 23-25. Door het ene puntje (3-1 verlies) is dames-1 als achtste geëindigd. Daarmee werd een ietwat wisselvallig seizoen afgesloten. Na een moeizame start kwam het team in een flow en stond met de jaarwisseling op de prima zevende plaats. Vooral door blessures waarbij ook speelsters van positie moesten wisselen volgde er in januari alleen maar nederlagen en langzaam maar zeker kwam de gevarenzone dichterbij. Er volgde herstel met enkele mooie zeges waardoor ze medio maart safe leken maar met slechts drie punten uit de laatste vier wedstrijden was de marge met de staartploegen uiteindelijk niet groot. De doelstelling was handhaving en dat is dus zeker bereikt. 
Helaas nemen we ook dit seizoen afscheid van een aantal speelsters. Sigrid hangt haar volleybalschoenen in de wilgen en gaat haar carrière op het tennisveld beginnen. Yvonne gaat een stapje terug doen en gaat dames-2 versterken. De plannen van Jill zijn nog onzeker.
Als laatste willen we graag alle supporters bedanken voor de support en tot volgend seizoen!

Heren-1 – TFC/Coppens warenhuis 3-1
Er was eens een bende knappe, edelmoedige ridders die in hun vrije tijd tesamen in een volleybal team speelden. En zoals in ieder sprookje waren er ups en downs en komt het op het einde toch aan op één laatste heroïsche scène. Voor het sprookje van Heren-1 stond afgelopen zaterdag in het teken van die laatste epische strijd tegen het lelijke degradatie-monster, waarvan de uitkomst eveneens het lot van de schone jonkvrouwen (D1) zou bepalen.
Het lot had bepaald dat TFC uit Terraveen, de eerste tegenstander van dit verhaal, eveneens de laatste tegenstrever zou zijn. De uitslag zou bepalen of H1 of TFC volgende week degradatiewedstrijden moet spelen. H1 had, behalve de looks, ook 2 punten voor in de stand en daardoor genoeg aan 2 gewonnen sets.
Beide teams stonden op scherp en begonnen furieus aan de wedstrijd. De gasten uit Terraveen maakten indruk met krachtig powervolleybal en een torenhoog blok. Met vechtlust en af en toe een slim tikballetje wist H1 toch voor te blijven en zodoende de eerste set binnen te slepen (25-19). De tweede set was dus allesbeslissend en de intensiteit van het gevecht verzwaarde, zo zag ook het sporthal-vullende publiek. Op het einde van de set kwam H1 op 24-23 en dankzij een goede service van Ko, die zijn beste spel van het seizoen had bewaard tot het laatst en een dijk van een wedstrijd speelde, ketste de bal af op een passer van TFC.
De ontlading was daar, H1 handhaaft zich direct in de 3e divisie; ergens toch wel een bekroning op een moeilijk seizoen, waarin H1 redelijk stuurloos was zonder captain en spelverdeler Luuk. En dan te bedenken dat op het moment dat Luuk zich blesseerde H1 nog 3e stond in de stand en op weg was de wedstrijd tegen Hajraa te winnen en hiermee de 2e plek op te eisen. U moet weten dat Hajraa uiteindelijk kampioen is geworden… misschien kunnen we wel stellen dat dat dankzij Stravoc H1 is, want het had dus een heel andere competitie kunnen worden!
Nu wilde H1 het seizoen ook afsluiten met winst (en een 5-setter voorkomen), dus werd er nog één keer alles gegeven. Maar dan ook echt alles! Anders kun je het net zo goed niet doen…
Met het laatste beetje vechtlust en nog wat monsterblocks aan beide zijden werd deze epische strijd beslist in het voordeel van H1 (25-21).
In de vierde set stond er voor beide teams eigenlijk niets meer op het spel en dat was duidelijk te zien aan het spel. De gasten van TFC besloten allemaal sprongservice te gaan doen; dit ging een aantal keren goed, maar de service ging aan beide kanten ook vaak fout en de set werd beslist met een homerun; (18-25 voor TFC).
We hopen dat TFC volgende week definitief het degradatie-monster mag verslaan, want zij horen wel degelijk ook thuis in de derde divisie. Succes mannen!
Nu hoor ik u denken; “en hoe zit het nu met die BBQ die ook nog op het spel stond?”. H1 kon inderdaad namelijk in dit gevecht ook de hand van de schone jonkvrouwen winnen. In dit verhaal is die hand dus een BBQ. Alsof het zo heeft moeten zijn, stonden D1 en H1 voor deze laatste competitiewedstrijd exact gelijk in de stand; 42 punten uit 21 wedstrijden. Het team met het meeste aantal punten zou een volledig verzorgde BBQ verdienen. Met de 3 gewonnen sets had H1 dus 4 punten erbij en zoals u ongetwijfeld al gelezen heeft, heeft D1 helaas maar 1 set weten te winnen in het verre Haarlem, waardoor de knappe ridders dus eveneens de BBQ veroverd hebben! Edelmoedig als ze zijn, heeft H1 wel de locatie beschikbaar gesteld, namelijk de tuin bij coach Ivo.
Nu aan het einde moeten we echter ook afscheid nemen van Ivo, Daan, Maikel en Erik; hun parels zullen we helaas niet meer zien schitteren in de Grenslibel. Het wordt dus nog even puzzelen hoe er invulling gegeven gaat worden aan een nieuw H1, dat in ieder geval wel weer mag uitkomen in de 3e divisie.
Eind goed, al goed, maar dus ook, Wordt vervolgd...

Overige uitslagen 21 april
VC Kessel-2 – Dames-2 4-0
Heren-2 – Peelpush-3 0-4
Peelpush-4 – Dames-3 3-1
Dames-4 – Fortutas-3 3-1
Meisjes-A – Ledub 1-3
Meisjes-B1 – Fortutas 1-3
Meisjes-B2 – Accretos-2 1-3
Holyoke-2 – Meisjes-C2 4-0

Recente links

Verjaardagen