Afgelopen zaterdag was er weinig eer te behelen voor dames 1, 0-4 verlies. Heren 1 had de kloof kunnen dichten naar Nuvoc, maar bleeft steken op een 3-1 verlies. De overige wedstrijden:

Saturnus HS2 - HPJ Stravoc HS2: 4-0, HPJ Stravoc DS2-Hajraa DS2: 3-2, Accretos DS3 - HPJ Stravoc DS4: 3-2, HPJ Stravoc DS3 - VC Weert DS2: 1-3, HPJ Stravoc MB1 - S'62 MB1: 0-4, HPJ Stravoc MC1 - VC Maasdal MC1: 4-0, HPJ Stravoc MC2 - Revoc/VCB MC3: 0-4

Verslag dames 1

Afgelopen zaterdag kwam titelkandidaat VoCasa op bezoek in de Grenslibel. In de eerste helft verloren we de uitwedstrijd al met 3-1 en we bereidden ons voor op een harde wedstrijd. Dat bleek het ook te worden. Met aan Nijmeegse zijde op de hoeken flinke kanonnen waaronder de oude bekende Sanne Metsemakers hadden wij het erg lastig.
Ook al bleken we statistisch gezien betere passes te brengen, we konden de aanvalskracht van de tegenstander niet temmen. Door te knokken en hard te werken in de derde set herpakten we ons nog na een 11-3 (!) achterstand. We knokten terug maar moesten de set toch afgeven aan VoCasa  dat een maatje te groot voor ons is. Een wedstrijd waar we met gemixte gevoelens op terug kijken. En een om gauw te vergeten. De concurrenten hebben ook verloren, waardoor we niet verder in de gevarenzone hoeven te komen. Volgend weekend  zijn we vrij in verband met Pasen. Daarna gaan we de laatste 3 wedstrijden spelen, om te beginnen in Budel op 7 april. Tot dan!

Verslag heren 1 

Na weer een week noeste trainingsarbeid stond H1 op scherp voor de wedstrijd tegen Nuvoc. Telkens als wij naar Veldhoven moeten rijden, sluiten ze de A2 af (vorig jaar precies hetzelfde), maar dat kon ons niet tegenhouden; op tijd vertrokken en lekker over de binnendoor wegen scheuren, heerlijk! 
We begonnen dan ook gevleugeld aan de 1e set, hielden Nuvoc constant onder druk en wisten gestaag een flinke voorsprong uit te bouwen die leidde tot dikke setwinst met 14-25. Echter zoals zo vaak in dit seizoen, zakte ons collectief onverklaarbaar als een kaartenhuis ineen in set 2. Hierdoor was het setverloop een spiegeling van de eerste set; nu wist Nuvoc ons onder druk te zetten met meer risico in de opslag en hun andere spelverdeler was het veld ingekomen en die wist de lijnen goed uit te zetten met een 25-14 uitslag tot gevolg. In de 3e set was de schwung bij H1 er volledig uit en bij Nuvoc lukte alles; hun middenman schopte zelfs met zijn voet nog een bal omhoog, die toevallig perfect op maat uitkwam voor hun midachter op de pipe, die hem lekker binnensloeg. Binnen no-time stond een beschamende 25-10 op het scorebord...
In de vierde set werd het eindelijk een beetje een wedstrijd! Met hernieuwde vechtlust haalden we veel van de grond. Daan wist lekker via de handjes te scoren, Stijn scoorde slim in de hoeken, Erik blokte iemand zo hard af dat Ko er een prematuur mini-orgasme van kreeg en Ruben zag zijn jumpservice via de netrand binnen de meter vallen. Onze vechtlust werd beloond met een 19-17 voorsprong en een beslissende 5e set hing in de lucht. We lieten Nuvoc bij 20-20 echter op gelijke hoogte komen en konden geen vuist meer maken. De vierde set ging met 25-22 naar Nuvoc, die hiermee dus de wedstrijd met 3-1 beslisten.
De volgende wedstrijd is donderdagavond 5 april om 21.00uur tegen HandsUp. Hier heeft H1 wat recht te zetten, dus bij deze oproep aan alle supporters om die vrijdag erna gewoon vrij te nemen en H1 donderdagavond te komen steunen! Als we meer dan 1 set winnen, springen we over TFC heen naar de 9e plek. 

Vrolijk Pasen en bedankt voor die Blumen!

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

Volleybal.nl

26 april 2019