Jeugdactiviteit 2018

mei
zaterdag
12
10:00 - 20:00
Evenementen

Weer

Klik op het plaatje voor meer info.

Zaterdag 17 maart won dames-1 in Groot-Ammers de lastige uitwedstrijd tegen degradatiekandidaat Wik krap met 2-3. Heren-1 won maar liefst thuis met 4-0 van Furos, doet daarmee goede zaken maar is nog lang niet veilig tegen degradatie.

VC Wik Groot-Ammers – Dames-1 2-3
Zaterdag 17 maart speelde Stravoc in Groot-Ammers tegen VC Wik. De thuisploeg staat elfde en strijd tegen degradatie, voor ons was het de kans om definitief afstand te nemen van de gevarenzone. Na een aardig begin nam een strijdbaar (niet altijd sportief) Wik het initiatief over en kwamen wij aan het eind net iets te kort: 26-24. De tweede set was mogelijk nog spannender maar nu waren wij de gelukkigste: 23-25 winst. We speelden echter te wisselvallig (vooral passend) en soms liepen de gemoederen hoog op: we verloren de derde set zelfs met 25-18. We herpakten ons in de vierde set, steeds hadden we een voorsprong maar de spanning liep op toen we Wik nog bijna langszij lieten komen: 23-25 winst. In de vijfde set stonden we bij veldwissel met 8-4 achter maar daarna lieten we zien dat wij terecht hoger op de ranglijst staan dan Wik. We wilden per se winnen tegen deze ietwat vervelende tegenstander en waren dan ook extra blij dat we via 12-15 dit uitduel met 2-3 wonnen. Volgende week komt VoCASA op bezoek dat nog volop meedoet in de titelstrijd dus alle support tegen deze sterke, vast enorm gemotiveerde tegenstander, is hard nodig.

Heren-1 – Furos 4-0
De heren van Furos 1 kwamen op bezoek in de Grenslibel, gezien het belang van deze wedstrijd voor beide ploegen in de strijd tegen degradatie (Furos staat 10e, wij 11e), waren er geen kaartjes meer te krijgen. Een uitzinnig publiek zag H1 strijdvaardig uit de startblokken komen. Een lange servicereeks van Daan bracht ons op een comfortabele voorsprong. De gasten uit Kerkrade kwamen niet in hun spel en zo wonnen wij vrij eenvoudig de 1e set met 25-17. 
De 2e set toonde een heel ander beeld; H1 verzuimde door te drukken, maakte veel fouten in de passing en kwam niet meer aan scoren toe, zodat we voortdurend tegen een stevige achterstand aankeken. Niemand geloofde nog in setwinst, we stonden zelfs met 12-22 achter toen we met Ko aan service ineens het gat wisten te dichten. Het geloof keerde terug en we kwamen weer bij op 23 gelijk mede dankzij een belangrijke redding van libero Jeffrey. Het vuur wakkerde weer aan en de flow van Furos was gebroken. H1 wist de set alsnog te verzilveren met 27-25.
Dit was natuurlijk een enorme klap voor het moraal van de bezoekers en door wederom een lange servicereeks van Daan in set 3, werd deze 3e set redelijk makkelijk met 25-14 gewonnen. De 4e set ging weer iets moeizamer, maar mede door een klein gelukje met een beslissing van de scheidsrechter kreeg H1 de bovenhand en het laaiend enthousiaste publiek zag hoe H1 ook de 4e set met 25-20 naar zich toe wist te trekken.
Vijf belangrijke punten voor de stand, waarin H1 haasje-over springt over Furos om de 10e plek te bezetten en met een wedstrijd minder gespeeld ook nog zicht heeft op plek 9. Deze week zal er weer keihard getraind worden en komende zaterdag reizen we met alle supporters af naar Veldhoven voor de wedstrijd tegen nr8 Nuvoc. Dan is geheim wapen Stef er ook weer bij!

Overige uitslagen:
Vludoc’98 –Dames-2 3-1
Fortutas-2 – Dames-3 1-3
Dames-4 – Bach SV-3 4-0
Heren-2 – S’62 0-4
Meisjes-A – VC Hero 1-3
Meisjes-B2 – S’62-2 2-3
VC Hero- Meisjes-C1 4-0
Civitas-2 – Meisjes-C2 3-1

Binnenkort

Verjaardagen