Zaterdag 24 februari won heren-1 voor het eerst sinds eind november weer eens. Het was extra knap omdat tegenstander HLB van Daal/Donki Sjot tweede staat. De 3-2 zege geeft nieuwe hoop dat directe handhaving zeker mogelijk is.

Na vorige week koploper Hajraa thuis in de Grenslibel een setje te hebben afgesnoept, was het vandaag de nummer 2 van de rangschikking HLB Van Daal/Donkisjot H2 die afzakten naar Rooy. In de uitwedstrijd in Den Dungen hadden we niet veel in te brengen gehad en enkel de laatste set gewonnen, en toen was Luuk er nog bij! Maar vandaag maakte Jeffrey zijn rentree als libero! Jeffrey is eind vorig seizoen gestopt wegens problemen met de rug (blijkbaar een echt Stravoc H1 kwaaltje), maar is na lang smeken van onze kant toch gezwicht om ons enkele wedstrijden te komen uithelpen. Hulde! Zijn aanwezigheid zorgde meteen weer voor een positieve vibe. En al was zijn pass nog niet wat het ooit was, verdedigend stond hij zijn mannetje en iedereen deed een stapje extra. Hierdoor wisten we in de eerste set gelijke tred te houden met Donkisjot. Bij 26-25 in ons voordeel floot de 2e scheidsrechter voor een voetfout van de bezoekers en dachten we de set gewonnen te hebben. We wilden snel van speelhelft wisselen, maar de 1e scheidsrechter besloot de beslissing van de 2e te overrulen, want hij had gezien dat er weliswaar een dikke voetfout gemaakt was, maar dat de speler buiten het veld stond en dit niet als voetfout aangerekend mag worden. Er werd dubbelfout gegeven en er moest dus verder gespeeld worden! Stravoc serveerde en Donkisjot gunde ons alsnog de eerste set door de bal uit te slaan. De ontlading bij H1 was groot en de setwinst werd gevierd alsof we de wedstrijd al gewonnen hadden.
In de 2e set ging het eveneens gelijk op, maar wisten we een kloofje te slaan aan het eind en zo haalden we deze set zelfs met 25-21 binnen.
Ook in de 3e set ging de stand gelijk op, totdat de oud Donkisjot H1 (topdivisie) speler het op zijn heupen kreeg met zijn jumpservice en in één serie een enorme kloof wist te slaan. H1 wist niet meer waar ze het moesten zoeken en gaven de set gedwee met 25-16 af. Aan het einde van de set was ook Jeffrey op (zijn rug begon weer last te geven), waardoor hij besloot niet verder te spelen. Nu stond H1 er weer voor zonder libero. Dat was natuurlijk weer even aanpassen, maar de passing was lang niet slecht, complimenten aan Daan en Stijn. Desondanks konden we de bezoekers, onder aanvoering van Tom Koops (een net-17-jaar-geworden talent), die met speels gemak in alle hoeken scoorde, niet volgen. Resultaat: 18-25 voor Donkisjot.
Toch had H1 geproefd dat er meer in zat vandaag en in set 5 konden we weer aardig volgen, maar toch stonden de bezoekers met 6-8 voor toen we wisselden van kant. De daarop volgende rally was een prachtige lange rally met spectaculaire saves aan beide kanten, die H1 uiteindelijk wist te winnen. Dat was een enorme mentale opsteker en achteraf gezien het breekpunt voor de gasten. H1 stoomde door en won set 5 met 15-11. Een fraaie 3-2 overwinning die ons de broodnodige punten oplevert om weer van de voorlaatste plek in de ranglijst te stijgen naar plek 9. Maar misschien nog belangrijker; een overwinning waarmee we wederom 3 pintjes per man van de coach hadden verdiend!

Overige uitslagen:
Meisjes-A- VC Weert-2 3-1
Meisjes-B1- Olympia-3 3-1
VC Kessel – Meisjes-B2 4-0
Meisjes-C1 – HHC 2-3

Recente links

Verjaardagen